Ciljna arena naj bi bila polna tudi zaradi spremljajočih dejavnosti z bogatim zabavnim programom. Foto: MMC RTV SLO
Ciljna arena naj bi bila polna tudi zaradi spremljajočih dejavnosti z bogatim zabavnim programom. Foto: MMC RTV SLO
Sorodna novica Na štartu se ji je mešalo, v cilju se je zmešalo njenim navijačem

Kranjska Gora je že večkrat gostila Zlato lisico, v preteklih letih zaradi pomanjkanja snega na Mariborskem Pohorju celo petkrat zapored. Letos, ob 60. jubileju Zlate lisice, pa Kranjska Gora ni le nadomestna, temveč je postala domicilna lokacija za tekmovanje svetovnega pokala alpskih smučark. "V izreden ponos nam je, da Zlata lisica ostaja v Kranjski Gori," je za STA povedal direktor največjega kranjskogorskega turističnega podjetja Hit Alpinee Milan Sajovic.

Sorodna novica Verdnik pričakuje, da bodo lisičke v Kranjski Gori prikazale najboljše predstave v sezoni

Letošnji termin sicer ni najbolj posrečen, saj pade v enega od turističnih vrhuncev zimske sezone – v nekaterih državah namreč božično-novoletne počitnice še vedno trajajo. V Kranjski Gori bo tako tudi ta konec tedna, ko se bodo najboljše slalomistke in veleslalomistke na svetu pomerile na podkorenski strmini, še veliko Hrvatov in Srbov, pa tudi Italijanov. Vseeno Zlata lisica predstavlja velik prispevek k turizmu in gostinstvu ter bo dodatno prispevala k prometu.

"Bolje je imeti Zlato lisico v dobro zasedenem terminu, kot pa je sploh ne imeti," je dejal Sajovic. Zaradi tekmovanja si obetajo nekaj sto prenočitev. "Predvsem bi si želeli, da obiskovalci v tem obdobju doživijo Kranjsko Goro v najlepši luči in domov odidejo z odlično izkušnjo, ki jo vrhunsko tekmovanje ponuja," pa je poudaril Luka Vrančič, v. d. direktorja Turizma Kranjska Gora, ki je prepričan, da Zlata lisica predstavlja izjemno priložnost za kranjskogorski turizem. Upa, da jim bo k ogledu tekmovanja uspelo privabiti čim več večdnevnih gostov.

Ciljna arena bo po njegovih pričakovanjih polna tudi zaradi spremljajočih dejavnosti z bogatim zabavnim programom tako v ciljni areni v Podkorenu kot v centru Kranjske Gore – pod Vitrancem bodo nastopili Magnifico in Čuki, v Kranjski Gori pa Mambo Kings.

"Za tekmovanje smo tokrat izvedeli devet ali deset mesecev vnaprej"

Sorodna novica Zelena luč Kranjski Gori za izvedbo 60. Zlate lisice

Letos je bila po njegovih besedah sama organizacija za Hit Alpineo, ki običajno gosti smučarske ekipe, veliko lažja, saj tekmovanja niso preselili iz Maribora tik pred zdajci kot v preteklih letih. "Za tekmovanje smo tokrat izvedeli devet ali deset mesecev vnaprej, prihodnja leta pa se bomo lahko začeli pripravljati še prej, kar je pozitiven podatek z vidika organizacije in kapacitet," je pojasnil Sajovic, ki meni, da so domačini tekmovanje že posvojili.

"Vse te velike športne prireditve, ki se dogajajo v naši občini, so dejansko velika promocija Kranjske Gore in tudi Slovenije. To je nekaj, česar ni mogoče plačati in kar ponese naše kraje v svet," je poudarila tudi kranjskogorska županja Henrika Zupan, ki pa je dodala, da se vseeno Zlata lisica tam morda ne odvija kot praznik – kot bi se v Mariboru – pač pa kot dodatna športna prireditev v nizu drugih.

V turizmu so sicer veseli, da se velike športne prireditve vrstijo celo zimo. Zlati lisici bo v začetku februarja sledilo mladinsko svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Planici. Po koncu zimskih šolskih počitnic bo 9. in 10. marca Kranjska Gora gostila najboljše alpske smučarje na 63. Pokalu Vitranc. Finale svetovnega pokala v smučarskih skokih bo v Planici med 21. in 24. marcem.