Poleg Vinariuma zdaj še adrenalinska jeklenica v Lendavi. Foto: BoBo
Poleg Vinariuma zdaj še adrenalinska jeklenica v Lendavi. Foto: BoBo

Ocenjena vrednost projekta, ki so ga poimenovali Zipline Vinarium, je okoli 260.000 evrov, sofinanciran bo tudi iz projekta LAS Pri dobrih ljudeh 2020. Namenjen je predvsem mlajšim, ki si želijo adrenalinskih doživetij.

Ob današnjem podpisu izvajalske pogodbe je lendavski župan Janez Magyar dejal, da bodo z novim projektom povečali zanimanje tako za razgledni stolp Vinarium kot širše območje Lendave. Sicer pa širijo tudi drugo ponudbo, od kulinarike in vinarstva do kolesarskih gozdnih stez in čokoladnice ob stolpu Vinarium.

Izvajalec del je podjetje KS skupina iz Tržiča, ki je postavilo že več kot 12 pustolovskih parkov, tudi takih z jeklenicami, med katerimi je tudi planiška. V Lendavi bodo objekte postavili za dobrih 217.000 evrov.

Direktor Andraž Koren je ob podpisu poudaril, da dveh vzporednih jeklenic, kot bosta v Lendavi, v Sloveniji še ni, zato bo to posebna atrakcija in obogatitev ponudbe, tudi tako imenovanega mehkega adrenalinskega turizma, saj je po njegovih besedah spust po jeklenici primeren za vsakega.