Okrevanje turizma po pandemiji covida-19 bo trajalo več let. Foto: Reuters
Okrevanje turizma po pandemiji covida-19 bo trajalo več let. Foto: Reuters

Pri največjem svetovnem založniku potovalnih vodnikov so življenje v Ljubljani opisali kot "izredno čisto in vse bolj zeleno".

Izpostavili so več kot 10 hektarjev zelenih površin, ki so v mestnem središču namenjene pešcem, čiščenje ulic z deževnico in reciklirano vodo, sodoben sistem ravnanja z odpadki ter prizadevanja za mesto brez odpadkov (zero waste).

Uvrstitev na lestvico pozdravljajo v Turizmu Ljubljana. "Poleg iznajdbe cepiva upanje za okrevanje turističnega sektorja prinašajo tudi objave v priznanih tujih medijih, še posebej če nagrajujejo tisto, kar bo gostom po pandemiji najpomembnejše skrb za okolje, čistočo in občutek varnosti," so zapisali.

Na seznamu trajnostnih mest sveta po izboru Lonely Planeta so še København, Portland, Singapur, Lizbona, Bangalore, Vancouver in San Francisco.

V preteklih treh mesecih so trajnostne dosežke Ljubljane predstavili že v revijah Monocle in Conde Nast Traveller, na straneh organizacij European Best Destinations in Global TOP 100 Sustainable Destinations ter v oglasu Amazona.