Foto: EPA
Foto: EPA

"Gre za izredne razmere, ki jih povzroča širjenje novega koronavirusa," so zapisali v družbi in dodali, da se odpovedi nanašajo predvsem na Evropo, Azijo in Bližnji vzhod. Kot so danes zapisali v sporočilu za javnost, bodo o odpovedi potnike obvestili in jim ponudili alternativne možnosti potovanj.

Iz nemške letalske skupine so že konec prejšnjega tedna sporočili, da so zaznali drastičen upad rezervacij, ob čemer so napovedali, da bodo v prihodnjih tednih odpovedali približno polovico predvidenih poletov.

Delnice Lufthanse so po sporočilu padle za 1,2 odstotka, na 10,31 evra. Zaradi koronavirusa so od konca februarja delnice podjetja izgubile tretjino vrednosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V podjetju so začasno zamrznili novo zaposlovanje, zaposlenim pa ponudili neplačani dopust. Da bi se izognili odpuščanjem, razmišljajo tudi o skrajšanem delavniku, še navaja agencija.
Skupina bo poslovne rezultate za lansko leto objavila 19. marca, pri tem pa se bo vodstvo zagotovo spoprijelo z vprašanji o finančni škodi, ki jo bo povzročil koronavirus. Mednarodno združenje letalskih prevoznikov IATA je v najnovejši oceni zapisalo, da bi lahko letalske družbe letos izgubile od 63 do 113 milijard dolarjev prihodkov.