Najboljše leto doslej je bilo leto 2017, ko je prilagojeni dobiček iz poslovanja znašal nekaj manj kot tri milijarde evrov. Foto: EPA
Najboljše leto doslej je bilo leto 2017, ko je prilagojeni dobiček iz poslovanja znašal nekaj manj kot tri milijarde evrov. Foto: EPA

Nemški letalski prevoznik Lufthansa je letos na poti k enemu najboljših poslovnih let. V drugem četrtletju je povečal prihodke za 17 odstotkov – na skoraj 9,4 milijarde evrov. Prilagojeni dobiček iz poslovanja se je skoraj potrojil, na okoli 1,1 milijarde evrov in bil najvišji četrtletni dobiček doslej.

Po rekordnem rezultatu v drugem četrtletju, v katerem se je čisti dobiček v primerjavi z istim obdobjem lani povzpel za 3,5-krat, na 881 milijonov evrov, se družbi obeta eno od najdonosnejših let v njeni zgodovini.

Prilagojeni dobiček iz poslovanja naj bi tako v letošnjem celotnem letu dosegel vsaj 2,6 milijarde evrov, medtem ko se je lani ustavil pri okoli 1,5 milijarde evrov. Najboljše leto doslej je bilo leto 2017, ko je prilagojeni dobiček iz poslovanja znašal nekaj manj kot tri milijarde evrov.

Zmogljivost poletov naj bi letos dosegala 85 odstotkov tiste iz predkoronskega leta 2019. Letalska industrija se namreč še vedno spoprijema z ozkimi grli, ki so nastala zaradi okoliščin, povezanih s pandemijo covida-19.

Dobro poslovanje v drugem letošnjem letu so v družbi pripisali večjemu povpraševanju in večjemu številu potnikov ter višjim cenam vozovnic.