Takšnih prizorov iz Lake Elsinora in okolice je bilo v zadnjih dneh na družbenih omrežjih objavljenih ogromno. Foto: Reuters
Takšnih prizorov iz Lake Elsinora in okolice je bilo v zadnjih dneh na družbenih omrežjih objavljenih ogromno. Foto: Reuters

Na družbenih omrežjih se je razmahnil ključnik #superbloom (supercvetenje), ljudje pa so kot po tekočem traku objavljali fotografije s čudovitimi rumeno-oranžnimi cvetovi v ozadju, zato je v mesto v južni Kaliforniji prihajalo vedno več ljudi.

A razmere so konec tedna ušle izpod nadzora, saj je bilo enodnevnih "lovilcev selfijev" že toliko, da so pomendrali polja in povzročili večurni prometni zastoj na vpadnicah v mesto in v samem središču. Oblasti v Lake Elsinoru so se odločile kaosu narediti konec in začasno prepovedale dostop do Walkerjevega kanjona, v katerem je mogoče najti nekaj najbolj slikovitih prizorov cvetočih polj.

"Ta konec tedna je bilo v Lake Elsinoru nevzdržno. Razmere so povzročile veliko težav in močno otežile življenje našim prebivalcem," je župan Steve Manos zapisal na družbenih omrežjih, odločitev o začasni zapori do nekaterih krajev pa pospremil s ključnikom #poppynightmare (makova nočna mora), piše Guardian. Mesto je tudi močno omejilo možnost parkiranja v bližini polj.

Domačini obiskovalce tudi svarijo, da morajo biti na lovu za kar najboljšim selfijem pozorni tudi zarad klopotač, ki se ravno zdaj zbujajo iz zimskega spanja in so zelo dejavne. Najmanj enega obiskovalca je kača ugriznila, več pa se jih je poškodovalo, ker so pred njimi plezali po skalah.