Dobrodošli na Bananinem otoku. Umetni otok, dostopen le z zasebnim plovilom. Udobje in razkošje; palme, mivka in turkizna voda. Na mirni vodi lebdeče sobe so jim še posebej v ponos.

Upravnik hotela nas pospremi v vilo, ki leži na morju in ima pet spalnic, iz prav vsake pa lahko stopite na teraso. "Najlepši del vile je razgled. Ko se sonce začne spuščati in se prižgejo luči, se odpre osupljiv razgled, saj se je Doha močno razširila. Ko občudujemo to veduto, smo neizmerno ponosni nanjo," razlaga upravnik hotela. "Prav dih ti vzame. To je pogled za milijon dolarjev."

Niso vse sobe tako prestižne, je pa v ceno vsake prenočitve vključen postrešček.

Na komaj malo več kot dveh kilometrih je šest odličnih restavracij. Sicer gre za suho nastanitev – tako v državi pravijo tistim, kjer ne strežejo alkohola.

Odločili se boste lahko, ali boste prosti čas preživeli na hladnem … pa je zunaj res izjemno. Skoraj kilometer dolga plaža in morje, ki je v tem delu leta toplejše od zraka.

Do družin prijazni so. Do žensk tudi; dovoljeno nam je obleči za Zahod krojene kopalke, a večina gostij vseeno ostane oblečenih.

“S čim se radi hvalijo? Da so en cel svet daleč stran od ponorelega sveta. Mivka med prsti sicer nikoli ni slaba ideja, je pa res, da je mir marsikje na svetu precej cenejši. Podaljšan konec tedna nad vodo, ki bo sicer spokojen, vas bo prišel malo več kot za rabljen avtomobil.”

Na drugo žogo: Maldivi na Bližnjem vzhodu