Ary Indra je odrastel v Salatigi na Javi. Po usposabljanju kot arhitekt ter grajenju kariere v Džakarti in Singapurju je začutil klic, da se vrne v Salatigo in uporabi svoje veščine doma.

Našel je zemljišče, ki ga zaradi nenavadne oblike ni želel kupiti nihče, in tam postavil PituRooms, hotel s sedmimi sobami ("Pitu" v japonščini pomeni "sedem"), ki meri v širino le 2,8 metra.

Stavba je pet nadstropij visoka, pri čemer je vsaka od sedmih sob dovolj velika za zakonsko posteljo in manjšo kopalnico s prho in WC-jem.

Vsaka soba je opremljena v drugačnem slogu, z deli lokalnih umetnikov in obrtnikov.

"Želim si, da ljudje izkusijo Salatigo na nov način," je povedal Indra za CNN. “PituRooms sem zasnoval in ga vodim s svojo ekipo. Postal je moja nova platforma za generiranje novega tipa turizma, ki zajema lokalne skupnosti.

Skriti biser z dobro hrano in dobro infrastrukturo

Salatiga je od Džakarte oddaljena 480 kilometrov, tujci pa jo običajno predočijo na svoji poti proti Jogjakarti, Surabaji in Baliju. In Indra pravi, da je v PituRooms, ki se je odprl decembra lani, zgolj pet odstotkov neindonezijskih gostov.

A med Indonezijci Salatiga slovi kot strpno mesto z dobro hrano, dobro infrastrukturo in visoko kakovostjo življenja, v kolonialnem obdobju pa je bilo mesto ob vznožju ognjenika Mebabu priljubljena vikend destinacija za Nizozemce.

Indra pravi, da večina Indonezijcev na Salatigo gleda kot na prijeten kraj za upokojitev, ampak da on upa, da bo PituRooms prvi od mnogih projektov, ki bodo pomagali tujcem videti, da ima Salatiga za ponuditi precej več kot samo upočasnjen tempo življenja.

“Razen tehničnih težav je bil največji izziv tipični miselni ustroj hotelske industrije in gostinstva, ki sta navajena superlativov: največji, najvišji, najbolj luksuzni. No, mi smo najvitkejši,” je povedal Indra.