Mozirski park je postal prvi t. i. Park življenja v Sloveniji. Foto: BoBo
Mozirski park je postal prvi t. i. Park življenja v Sloveniji. Foto: BoBo

Mozirski gaj je znova odprl vrata. V njem se je možno sprehoditi med narcisami, mačehami, spominčicami in drugim spomladanskim cvetjem, na plano pa so pokukali tudi že prvi tulipani. Razstava tulipanov bo sicer od 27. aprila do 5. maja.

Po lanskih katastrofalnih poplavah ga čaka še nekaj obnove, a park naj bi bil že urejen. "Obnavljamo zgodovinske objekte, tudi mlin je obnovljen, v ribnik v Japonskem vrtu se že steka voda. Olepšali smo Začarano vas in začeli na veliko obnavljati poti," so zapisali v Mozirskem gaju.

Letošnja novost v gaju je projekt Drevo za življenje. Za ta projekt se je Mozirski park povezal s Slovenskim društvom Hospic, ta vabi vse Slovence, da za umrlega svojca kupijo drevo, ki bi ga posadili v prvi t. i. Park življenja v Sloveniji.

Poroke, eksotične živali, buče in Božična bajka

Poleg tega se je ekipa parka povezala z mlado nadobudno ekipo za organizacijo porok, ki že 13. aprila pripravlja prvi dan odprtih vrat za bodoče mladoporočence.

Avgusta pripravljajo razstavo eksotičnih živali in poletnega cvetja, ki jo prirejajo z dolgoletnimi partnerji, Društvom ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo. Septembra se bodo pobarvali v jesenske barve in obiskovalce povabili med buče in jesensko cvetje. Obeta se tudi tekmovanje za najtežjo bučo. Po krajšem zaprtju oktobra bodo park decembra tudi letos ponovno odprli za razstavo Božična bajka Slovenije, ki jo prirejajo s partnerji Time4Tales.