Skica načrtovanega stolpa. Foto: Občina Zagorje ob Savi
Skica načrtovanega stolpa. Foto: Občina Zagorje ob Savi

Na sedežu občine Zagorje so predstavili dopolnjen osnutek občinskega podrobnega prostorskega načrta za gradnjo stolpa, ki bo v javni razgrnitvi do konca avgusta. Do takrat je tako mogoče vlagati pripombe in predloge, so sporočili z zagorske občine.

Ob tem so dodali, da lahko pripombe in predloge na osnutek zainteresirani podajo v knjigo pripomb in predlogov na mestu javne razgrnitve, na naslov občine ali po elektronski pošti, pri čemer je treba v rubriki zadeva navesti "Pripombe na osnutek načrta za razgledni stolp na Čemšeniški planini". V času javne razgrnitve bo občina Zagorje ob Savi organizirala tudi javno obravnavo, ta bo v sejni sobi upravne zgradbe 25. avgusta.

Ker se s Čemšeniške planine odpirajo eni najlepših pogledov na bližnja in nekoliko bolj oddaljena hribovja, ob lepem vremenu vse do Triglava, bo stolp, ki bo z izjemo betonske temeljne plošče izdelan iz masivnega lesa in je načrtovan v osmih etažah, popestril turistično ponudbo v občini, ne nazadnje pa bo imel tudi pomembno izobraževalno vlogo, so prepričani v Zagorju ob Savi.

Na občini računajo, da ga bodo obiskale domače šole in tiste, ki bodo izvajale program šole v naravi v bližnjem Centru šolskih in obšolskih dejavnosti na Prvinah, pa tudi turisti.