Naložbo so izpeljali v okviru evropskega projekta Nature Game. Foto: TV Slovenija
Naložbo so izpeljali v okviru evropskega projekta Nature Game. Foto: TV Slovenija

Vrhovi Karavank, Peca, Podzemlje Pece v Mežici, Zipline v Črni na Koroškem, Obirske jame v Železni Kapli, Pohodniška pot Karavanke in znane osebnosti, kot je bila botaničarka Angela Piskernik, vse to v ta čezmejni prostor letno privabi okoli 180.000 turistov. "Nekako smo povezani v tem prostoru, in mislim, da se z nekimi skupnimi akcijami lahko lotimo tega turizma na način, da bomo vsi zadovoljni," je dejala Romana Lesjak, županja občine Črna na Koroškem.

Na gorski postaji na Peci so tako odprli nov center za obiskovalce Geoparka Karavanke Geo Dom, katerega direktor je Gerald Hartmann. V njem so interaktivno predstavljene vse geološke in naravne znamenitosti Geoparka z bogatim rastlinskim svetom in bogato turistično ponudbo, ki združuje 14 občin na slovenski in avstrijski strani meje.

Na Peci odprli Center Geo dom

"Skupaj pričakujemo smučarje, ki bodo prišli pozimi, spomladi pa še kolesarje. Mislimo, da bo veliko obiskovalcev," je optimistično pristavil Gerhard Visotschnig, predsednik Geoparka Karavanke.

Naložbo so izpeljali v okviru evropskega projekta Nature Game. Ob tem so odprli tudi razstavo Okamneli gozd – razumevanje podnebnih sprememb iz Grčije in novo panoramsko restavracijo na Peci.