Easyjet za zdaj enkrat tedensko leti v Berlin, s septembrom pa še dvakrat tedensko v London. Foto: BoBo
Easyjet za zdaj enkrat tedensko leti v Berlin, s septembrom pa še dvakrat tedensko v London. Foto: BoBo

"Na Brniku je promet vedno živahnejši, saj se letalski prevozniki postopoma vračajo. Datumi obnovitve poletov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od sproščanja omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po poletih," so zapisali v Fraportu Slovenija.

Z ljubljanskega letališča trenutno Air Serbia štirikrat tedensko leti v Beograd, Montenegro Airlines enkrat tedensko v Podgorico, Lufthansa dvanajstkrat tedensko v Frankfurt, Wizzair dvakrat tedensko na bruseljski Charleroi, Transavia pa dvakrat tedensko v Amsterdam. Air France dnevno leti v Pariz, Turkish Airlines trikrat tedensko v Carigrad, Easyjet enkrat tedensko v Berlin in s septembrom dvakrat tedensko v London, LOT Polish Airlines pa štirikrat tedensko v Varšavo.

Aeroflot je do konca sezone napovedal polete v Moskvo, Brussels Airlines v Bruselj, eden izmed izraelskih prevoznikov pa bo letel v Tel Aviv.

"Dobrodošla sprememba je pri povezavi v Frankfurt, še posebej za poslovne potnike, saj prevoznik z letalom na ljubljanskem letališču prenoči in opravlja jutranji polet v Nemčijo ob sedmi uri zjutraj," so še izpostavili.

Nekatere povezave še nekaj časa ne bodo na voljo

Finnair na drugi strani napoveduje, da se na ljubljansko letališče ne bo vrnil do poletne sezone 2021. Glede na trenutne napovedi kaže, da v letošnjem poletnem voznem redu poletov na londonska Luton in Stansted ne bo vzpostavil Easyjet, prav tako ne Lufthansa v München, Swiss v Zürich, Iberia v Madrid, British Airways na londonski Heathrow in Windrose v Kijev.

Easyjet naj bi po poročanju Ex-Yu Aviation ljubljansko letališče in londonski Luton ponovno povezal v začetku zimske sezone 2020/2021 in ne maja prihodnje leto, kot je bilo načrtovano najprej. Prvi polet je načrtovan za 28. oktober, poleti pa naj bi bili na začetku trikrat tedensko, marca pa bodo dodali še en polet tedensko. Ker je letalski prevoznik zaprl svojo bazo na londonskem letališču Stansted, zdaj te povezave še ni na vidiku.

Čarterski poleti z ljubljanskega letališča so trenutno na voljo za grške otoke, potniki pa lahko potujejo z agencijami Palma, Kompas, Relax in Intelekta.

"Vsem, ki bi morali v prihodnjih dneh potovati prek ljubljanskega letališča, svetujemo, da se o statusu poleta ali podrobnejših informacijah pozanimajo pri letalskem prevozniku ali prodajnem mestu, kjer so kupili letalske vozovnice," so pozvali.