V Fraportu Slovenija pa se nadejajo nadaljnjega rastočega sodelovanja s prevoznikom. Foto: BoBo
V Fraportu Slovenija pa se nadejajo nadaljnjega rastočega sodelovanja s prevoznikom. Foto: BoBo

Ruski prevoznik je na redni liniji v Moskvo dvakrat dnevno letel do 17. marca 2020, takrat pa je Vlada Republike Slovenije z namenom zajezitve širjenja koronavirusa začasno prepovedala opravljanje zračnih prevozov v Republiki Sloveniji.

Na tleh Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana pa bo po slabem letu spet pristalo letalo Aeroflota. V rusko glavno mesto bo sprva letel enkrat tedensko, vsak petek ob 11.30. V primeru izboljšanja razmer v evropskem prostoru in sproščanju omejitev pri prehajanju meja med državama pa se za poletni vozni red, ki bo začel veljati 28. marca, napoveduje tudi dodajanje frekvenc.

V rusko glavno mesto bo sprva letel enkrat tedensko. Foto: BoBo
V rusko glavno mesto bo sprva letel enkrat tedensko. Foto: BoBo

Aeroflot je na ljubljanskem letališču že v preteklosti povečeval obseg letenja in število prepeljanih potnikov. V Fraportu Slovenija pa se nadejajo nadaljnjega rastočega sodelovanja s prevoznikom, saj povezavi pripisujejo velik potencial v smislu zbliževanja slovenskega in ruskega trga pri blagovni in turistični menjavi.

Potnikom priporočajo, da se pred načrtovanjem potovanja v Rusijo pozanimajo o veljavnih omejitvah pri prehajanju meje, ki jih najdejo na spletni strani prevoznika, opozarjajo pa, da pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj.

Na voljo vedno več rezervacij v poletnem voznem redu

Po slabem letu se je Aeroflot spet vrnil na ljubljansko letališče. Foto: BoBo
Po slabem letu se je Aeroflot spet vrnil na ljubljansko letališče. Foto: BoBo

Aeroflot se tako pridružuje trem rednim prevoznikom, ki trenutno omogočajo povezave z ljubljanskega letališča. Med te spadajo povezave Lufthanse v Frankfurt, Air Serbie v Beograd in Turkish Airlinesa v Istanbul. Pri Fraportu upajo, da bodo epidemiološke razmere čim prej omogočile vrnitev še drugih letalskih prevoznikov in da bo letošnji obseg čarterskega prometa večji kot preteklo poletje.

V poletnem voznem redu je rezervacija poletov že omogočena za naslednje povezave: Wizz Air v Bruselj, Transavia v Amsterdam, Air France v Pariz, EasyJet v London, LOT Polish Airlines v Varšavo, Swiss International Airlines v Zürich, Lufthansa v München, Brussels Airlines v Bruselj, British Airways v London, Finnair v Helsinke, SunExpress v Antalyo in El Al v Tel Aviv.