Foto: Kristjan Kotar
Foto: Kristjan Kotar

Člani društva pa imajo še večje načrte. Na območju nekdanjega smučišča želijo urediti športni center z možnostjo pohodništva, gorskega teka in drugih športov.

S krampi, lopatami, ročnimi valjarji in drugim orodjem člani Športnega društva Vertikala s prijatelji že več mesecev na nekdanjem smučišču v Libojah gradijo dober kilometer dolgo kolesarsko stezo.

Foto: Kristjan Kotar
Foto: Kristjan Kotar

"Delovna akcija se začne vsako soboto ob 9. uri. Razdelimo si naloge, primemo orodje in začnemo z delom," je za Radio Slovenija povedal Blaž Ženko.

Sledi še otroški kolesarski poligon

Za udarniško delo so se odločili po tem, ko so od nekega podjetja prejeli predračun za ureditev kolesarke steze. Ta je znašal 35.000 evrov.

"Lokalna podjetja so nam priskočila na pomoč. Pozimi nam je iz nekega gradbenega podjetja nekdo z bagrom v grobem skopal stezo. Zdaj nam je ostalo še za kakšen mesec ročnega dela," je povedal Ženko.

Preden so se lotili dela, so se dogovorili z Občino Žalec, ki je zemljišče najela od lastnika Sklada kmetijskih zemljišč. Skupaj z občino nameravajo v prihodnje urediti še kolesarski poligon za otroke, tekaško stezo, planinsko pot, postaviti plezalno steno.

"Nič se ne bo naredilo samo od sebe. Če bi vsi samo jamrali in nihče ne bi želel ničesar spremeniti, potem se tudi nič ne bi spremenilo," je povedal Matej Kainz.