Projekt za novo sezono, ki bo zaključen predvidoma konec oktobra, obsega tudi nove produkte. Ti bodo poskrbeli za pestrost ponudbe skozi vse leto, je dodala direktorica podjetja Golte Suzana Srdić. Vrednost celotnega projekta je ocenila na dobrih devet milijonov evrov, subvencija gospodarskega ministrstva oz. nepovratna sredstva pa znašajo sedem milijonov evrov.

Med novimi produkti so avanturistični park Golte, ki že obratuje, kakor tudi zip coaster, otroški tematski park, prosti pad, park jump&slide in bivalne kupole na Golteh.

Letošnja poletna sezona je bila sicer za smučišče Golte neuspešna, saj so se v času, ko bi morali doživeti vrhunec sezone, zgodile poplave, je pojasnila direktorica.

"Po 4. avgustu je bilo v savinjski regiji konec turizma. Čeprav nam poslovanje ni bilo onemogočeno, je destinacija kot posledica lege na enem najbolj prizadetih območij postala neatraktivna za turiste," je dodala.

Tudi pretekla zimska sezona je bila zanje specifična, saj so morali pred odprtjem smučišča zamenjati nosilno vrv na nihalki, zaradi česar so sezono začeli zelo pozno, konec decembra.

Čeprav sprva zaradi neugodnih vremenskih razmer na začetku januarja ni kazalo dobro, so bili na koncu vseeno zadovoljni. V februarju so imeli večji obisk v primerjavi z letom poprej, je še pojasnila Srdić.