Smučišče Globoki klanec v Harnjigovcih pri Svetem Tomažu

Smučišče sredi vinske trte se ponaša z vsem, kar imajo tudi velika smučišča. Na dan obiska se je na smučišču drenjalo smučarjev, ki so drveli po sicer ne preveč strmi progi ali se z vlečnico podajali v hrib.

"Imamo ogromno količino snega, koliko tisoč kubičnih metrov ne vem, zasnežujemo že 14 dni, v petek bomo smučišče odprli do vrha," je razmere opisal oče smučišča Ivan Grašič.

Smučišče so zastavili pred 26 leti, danes je ponos kraja in okolice. "Je pravzaprav nekaj, kar bogati naše družine, predvsem pa naše otroke, ki v tem času, tudi zdaj v tem čudnem času, res ne morejo nikamor drugam, tukaj pa so vedno dobrodošli in se dobro počutijo," pojasnjuje župan občine Sveti Tomaž Mirko Cvetko.

Ob lepih večerih se zbere po sto, ob koncih tedna tudi tristo smučarjev in sankačev. "Pridejo iz celotne Podravske regije, tudi Maribora in Lenarta ter Slovenskih goric, ogromne pride Prekmurcev, tudi Hrvatov je nekaj," razlaga Grašič.

550 metrov dolga proga se razprostira na le treh hektarjih. Ima vse, kar imajo velika smučišča, ob vlečnici še teptalnik in snežne topove. A najpomembnejši so zadovoljni smučarji. Letos jim je naklonjeno tudi vreme. Za smučarsko sezono si želijo, da se zavleče najmanj tja do sredine februarja.