Najpogumnejši so v že začofotali v Pulju. Foto: BoBo
Najpogumnejši so v že začofotali v Pulju. Foto: BoBo

Sončno in za april neznačilno zelo toplo vreme, je ta konec tedna številne pripravilo do tega, da vsaj za dan ali dva "pobegnejo" na obalo. V Portorožu in drugih slovenskih obalnih krajih bo ta konec tedna živo srebro doseglo največ 26 stopinj Celzija. Podobno toplo bo tudi pri naših južnih sosedih v Poreču, na skrajnem jugu istrskega polotoka v Pulju pa bo nekaterih napovedih kakšna stopinja manj, a to številnih ljubiteljev morskih avantur niti malo ne zmoti. Najpogumnejši so namreč že začofotali v morju, ki ima denimo v Strunjanu malo manj kot 15 stopinj, v Pulju pa že 18 stopinj Celzija.

Na prve obiskovalce s številnimi dogodki čakajo v slovenski Istri, ta konec tedna poteka tudi 10. Luka Koper istrski maraton, po vseh obalnih mestih pa se bo zvrstilo vrsto glasbenih, kulturnih in športnih dogodkov.

Foto: BoBo
Foto: BoBo

Tudi nedelja bo vremensko poletna, najvišje dnevne temperature bodo v zahodnih krajih od 22 do 26, drugod od 27 do 30 stopinj Celzija. Tudi v ponedeljek bo precej jasno z občasno koprenasto oblačnostjo, bo pa nekoliko hladneje, okrepil se bo jugozahodni veter, proti večeru se bo v severozahodnih krajih pooblačilo.

V torek zjutraj bo v severnih krajih začelo deževati, čez dan se bodo padavine postopno razširile proti jugu. Hladilo se bo, meja sneženja se bo popoldne in zvečer spustila do nadmorske višine okoli 700 metrov.