Vizualizacija. Foto: Nande Korpnik
Vizualizacija. Foto: Nande Korpnik

Na slatinski občini so za STA povedali, da rok dokončanja gradnje trenutno še ni določen, saj pripravljajo novelacijo terminskega načrta. Rok bo tako precej odvisen od vremena, so še pojasnili na občini.

Spomnili so tudi, da je cilj občine pri projektu stolpa zgraditi celostno zgodbo, v katero bodo vključili tudi preostale atribute Rogaške Slatine – od zgodovine, kulinarike in tradicije do avtentične lokalne ponudbe. Vrednost naložbe znaša približno 4,2 milijona evrov.

Gradnja novega razglednega stolpa, ki se je začela aprila lani, bo po pričakovanjih občine pomembna tudi za sanacijo degradiranega območja nekdanjega mizarstva ob vznožju Tržaškega hriba in za ustvarjanje novih delovnih mest.

Prav tako naj bi novost prispevala k turistični revitalizaciji Tržaškega hriba, ki zajema 10 hektarjev. Na hribu načrtujejo ureditev gozdnih poti in izgradnjo novega lesenega paviljona na lokaciji starega, ki je tam stal že v 19. stoletju.

V pritličju stolpa bodo prodajali vstopnice in spominke, v prvem nadstropju pa bo kavarna. Stolp bo imel dvigalo zmogljivosti 22 ljudi, požarno stopnišče pa bo štelo 540 stopnic. Kot atrakcija je zasnovan sprehod po delu prosojnih tal stolpa. Na razgledni etaži bo na višini 100 metrov obiskovalcem na voljo tudi virtualni let s Pegazom, časovni prelet skozi zgodovino Rogaške Slatine.