Foto: Four Seasons Taormina
Foto: Four Seasons Taormina

Kritiki so bili nad serijo navdušeni, gledalci nič manj, tisti z malce več pod palcem pa so nemudoma hiteli brskati za snemalnimi lokacijami te črne komedije Mika Whita in načrtovati svoj sredozemski oddih.

In nič ni bolj pritegnilo njihove pozornosti kot dih jemajoča palača San Domenico, petzvezdični hotel pod okriljem verige Four Seasons, kjer se dogaja osrednji del druge sezone. Gre za pravi hotel, nekdanji samostan iz 14. stoletja, lociran na strateški poziciji na pečini v mestu Taormina, z razgledom na sinje modro morje, obalo in ognjenik Etna.

Osrednje prizorišče druge sezone je bil prav hotel Four Seasons Taormina. Foto: IMDB
Osrednje prizorišče druge sezone je bil prav hotel Four Seasons Taormina. Foto: IMDB

Kot je za CNN povedal upravnik hotela Lorenzo Maraviglia, oddih v Four Seasons Taormina ni nič manj impresiven, kot to, kar smo videli v seriji.

"Vzdušje v letovišču je zelo podobno tistemu, ki ste ga videli v seriji. Živahno je, slikovito je, Sicilija je! Romantično in seksi, vse pa se vrti okoli naših izjemnih gostov, med katerimi sta bili lani, denimo, Madonna in Sharon Stone," je povedal Maraviglia.

Sorodna novica Kako je v živo videti rajski oddih v luksuznem letovišču?

HBO je drugo sezono priljubljene serije, ki je bila v prvi sezoni postavljena na Havaje, v tretji pa naj bi se selila na Tajsko, snemal na lokacijah okoli Taormine, Nota, Cefalùja in Palerma, a palača San Domenico ima daleč največjo in najvidnejšo vlogo. Tu se dogajajo vse spletke, vsi skoki čez plot, vse uslišane in neuslišane romance in noči, prežete z alkoholom in drugimi substancami.

Resničnost nič manj veličastna

Maraviglia sicer trdi, da bo izkušnja v Four Seasons vseeno "bolj umirjena" od tiste, ki jo vidimo v Belem lotosu, pri čemer hiti poudarjati, da sta, denimo, mladi prostitutki, ki v seriji zabavata goste, "del drame". "Da zgodbo malce začinita."

Upravnik sicer priznava, da prav vsega, kar se dogaja za štirimi stenami, vseeno ne more nadzorovati. "Včasih opazimo kakšne čudne trenutke, ali če je situacija res očitna, ampak v Taormini in našem letovišču se taka zadeve običajno ne dogajajo. Hotel je namenjen bolj družinam in parom na medenih tednih."

Ustvarjalci serije hotela za potrebe snemanja praktično niso spreminjali – sobe so natančno take, vključno z vrati, ki povezujejo sobe, tu je tudi bazen z razgledom, bujni vrtovi za aperitiv ob sončnem zahodu, terasa za zajtrk z razgledom in z Michelinovo zvezdico nagrajena restavracija, v kateri se protagonisti serije pogosto pričkajo (in spogledujejo).

Foto: Four Seasons Taormina
Foto: Four Seasons Taormina

Hotel zvezdnikov zlate dobe Hollywooda

Da je Four Seasons Taormina vse in še več, se strinjajo tudi pri modni blibliji Vogue, kjer je decembra avtor Liam Hess zapisal v naslovu reportaže: "Bival sem v resničnem hotelu iz Belega lotosa na Siciliji – in si nikdar ne bi več želel oditi."

Kot piše Hess, ga je Italija vedno navduševala – in noben kraj bolj kot Sicilija. Lani je v sklopu ocenjevanj hotelov nekaj dni preživel v omenjeni palači San Domenico, ki da popolno uteleša vse, kar je na tem otoku tako izjemnega.

Samostan je bil v hotel preurejen konec 19. stoletja, z razcvetom italijanskega turizma, med prvimi petičnimi gosti pa so bila taka imena, kot sta Oscar Wilde in D. H. Lawrence. Med drugo svetovno vojno je bil to štab nemške vojske, po vojni pa nadaljeval kot hotel, v katerega so se zgrinjali zvezdniki, kot so Greta Garbo, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor in Sophia Loren.