S turistično vodičko Urško Aljančič iz Zavoda za turizem Žirovnica sva po obilnem dežju krenili ob potoku po kratki poti, ki traja dobrih 20 minut, a previdnost ni odveč.

"Ker je pot ne glede na to, da je kratka, vseeno strma. Planinsko društvo Žirovnica je to pot uredilo in je vidna. Se pa ta pot vsekakor izplača, ker je razgled zelo lep," je povedala Aljančič.

Besede Urške Aljančič držijo, slap Hudič babo pere je na nadmorski višini 760 metrov.

Domačini sicer pravijo, da naj bi bilo to tudi prvo ime. "Tisti, ki zagovarjajo to teorijo, da je Hudič babo pere tisto prvo ime, pravijo, da je to zato, ker je pod slapom velika skala, na katero slap pada. In ta naj bi včasih imela podobo ženske ali babe. Če želite, pa morate imeti danes precej burno domišljijo, da v tej skali vidite žensko," je povedala Aljančič.

Dobršen del tega območja je v Naturi 2000, zato je spoštovanje narave na prvem mestu. "Kar seveda pomeni, da je tu kar nekaj rastlinskih in živalskih vrst, ki so zelo redke ali celo na seznamu ogroženih. To pa pomeni, da moramo še bolj s skrbjo hoditi v naravo, da bomo vse to ohranili za zanamce," je povedala Aljančič.

Slap Hudič babo pere je vključen tudi v zemljevid pohodniških gorsko kolesarskih poti, ki ga je Zavod za turizem Žirovnice izdal v slovenskem in angleškem jeziku.