Mednarodni odbor turističnih filmskih festivalov CIFFT vsako leto izbira med najboljšimi turističnimi in promocijskimi filmi na svetu, ki jim podeli najprestižnejše nagrade v tej filmski panogi. Tokratno tekmovanje, ki je potekalo v Valencii v Španiji, je bilo razdeljeno na šest kategorij, in sicer turistične destinacije – mesta, turistične destinacije – regije, turistične destinacije – države, turistične storitve, turistični produkti ter neodvisni potovalni videi.

Slovenski promocijski video Time to stay home – Turn to nature and dream, kar v prevodu pomeni Čas, da ostanemo doma – Obrni se k naravi in sanjaj, je v kategoriji turistične organizacije – države osvojil drugo mesto. V tej kategoriji je zmagala Litva z naslovom videa Litva – Odkrij barve, za katere nisi vedel, da obstajajo, tretje mesto pa je z videom Veliko več kot zgolj Danska odšlo na Dansko, so sporočili organizatorji. Kot so sporočili iz STO-ja, je to izjemno priznanje za slovensko turistično promocijo, saj se je za nagrado potegovalo kar 3300 prispevkov iz 90 držav.

Slovenska nacionalna turistična organizacija je z videom, ki je bil objavljen aprila lani, na družbenih omrežjih vabila sledilce iz tujine k inspiraciji in sanjarjenju o Sloveniji ter načrtovanju obiska v prihodnosti s sporočilom: "Ostani doma." V videu, pripravljenem v času spomladanskega vala epidemije, so bili uporabljeni posnetki, ki so nastali za video Slovenia Green, ki Slovenijo prikazuje kot zeleno destinacijo s poudarkom na trajnostnih sporočilih o zeleni Sloveniji.

Video je ustvarila produkcijska hiša TENT na čelu s fotografom Cirilom Jazbecem, posnetek pa je poleg omenjene letos prejel že številne mednarodne in domače nagrade.

Po besedah predstavnikov STO-ja je prav uspešna turistična promocija eden od glavnih razlogov za izjemen poskok turističnega obiska Slovenije v zadnjem desetletju in za stalno uvrščanje slovenskih turističnih destinacij na sezname najbolje ocenjenih svetovnih atrakcij.