Najstarejše in najelitnejše tekmovanje v odbojki na svetu bosta letos gostili Slovenija in Poljska. Potekalo bo od 26. avgusta do 11. septembra, od tega v Ljubljani do 7. septembra. Foto: BoBo
Najstarejše in najelitnejše tekmovanje v odbojki na svetu bosta letos gostili Slovenija in Poljska. Potekalo bo od 26. avgusta do 11. septembra, od tega v Ljubljani do 7. septembra. Foto: BoBo

Več kot 2,3 milijarde odbojkarskim navdušencem po svetu želijo omenjene institucije predstaviti Slovenijo kot odlično destinacijo za aktiven oddih na prostem ter kot eno najboljših organizatork velikih športnih dogodkov na svetu, ki je vse bolj priljubljena tudi za športne priprave.

Ob robu odbojkarskega prvenstva STO med drugim napoveduje intenzivno digitalno kampanjo na družbenih omrežjih Feel Slovenia, ki imajo skupaj več kot 1,5 milijona sledilcev. Letos poleti je STO zagnala tudi prvo športno-turistično platformo Sports fans of Slovenia, ki povezuje domače in tuje navijače vrhunskih slovenskih športnikov v času največjih športnih prireditev ter vključuje promocijo aktivnih doživetij za različne rekreativne športe v Sloveniji.

Za navijače so na voljo tudi virtualni navijaški rekviziti v GIF-zbirkah na družbenem omrežju Instagram in posebni filtri za Instagram zgodbe, ki jih najdejo pod ključno besedo Fans of Slovenia.

STO je z namenom promocije Slovenije kot turistične destinacije ob prihajajočem svetovnem prvenstvu z Janom Kozamernikom in Rokom Možičem pripravila tudi poseben video kviz o Sloveniji.

Ukom medtem priložnost svetovnega prvenstva v odbojki izkorišča za začetek večletne promocijske kampanje Slovenije kot države vrhunskih športnikov, ki so rezultat vlaganj v mlade preko telesne vzgoje in spodbujanja gibanja, Slo fit programa sistematičnega spremljanja telesnega in gibalnega razvoja otrok in mladine, rekreativnih programov in evropskega modela športa, ki ga je Slovenija predstavila med slovenskim predsedovanjem Svetu EU lani, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Promocijski 30-sekundni video bo predvajan na začetku prenosov vseh tekem iz Slovenije. Daljše verzije bodo uporabljene za promocijo Slovenije kot dežele, ki sistematično vlaga v šport in posledično žanje rezultate na ravni vrhunskega športa, na družbenih omrežjih.

Ukom bo v sodelovanju s fakulteto za šport in Odbojkarsko zvezo Slovenije 28. avgusta v navijaški coni v Stožicah pred tekmami pripravil tudi preskuse zmogljivosti Slofit in izdelavo športnega kartona, različne športne igre, obiskovalci si bodo lahko ogledali predstavo cirkusa Fuskabo in se preizkusili v cirkuških spretnostih.

Za novinarje pa bo Ukom v sodelovanju z odbojkarsko zvezo, ministrstvom za izobraževanje in šport ter STO pripravil še študijski obisk, na katerem bodo lahko spoznali slovenska športna prizorišča, Slo fit program kot nadgradnjo nacionalnega sistema spremljave telesnega in gibalnega razvoja otrok in mladine ter druge zanimivosti.