Flash mob v spomin na žrtve novega koronavirusa pred stolpom v Pisi. Foto: EPA
Flash mob v spomin na žrtve novega koronavirusa pred stolpom v Pisi. Foto: EPA

"To je pomemben dan, saj z odprtjem območja začenjamo znova," je po poročanju tujih tiskovnih agencij dejal vodja urada, ki upravlja stolp, Pierfrancesco Pacini.

V spomin na žrtve novega koronavirusa so pri eni najbolj priljubljenih italijanskih znamenitosti pripravili flash mob, s katerim so želeli privabiti tudi obiskovalce. A je bilo teh po Pacinijevih besedah bolj malo. Vendar pa je pomembno dati znak "zaupanja in upanja", je povedal.

Prva dva turista, ki sta se povzpela po 280 stopnicah, sta bila 10-letna Mathilde in njen oče Roberto, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa. Upravljavci stolpa bodo do preklica v stolp dovolili le 15 ljudem naenkrat. Poleg tega pa morajo obiskovalci ves čas nositi maske in elektronske zapestnice, ki sprožijo alarm, če se dva človeka drug drugemu približata na manj kot en meter.

Po več mesecih zaprtja zaradi koronavirusa svoja vrata odpirajo tudi druge italijanske znamenitosti. V ponedeljek se bodo tako odprli rimski Kolosej in Vatikanski muzeji.