Podjetje K9 Jets ponuja sedem letalskih povezav, na katerih lahko lastniki psov svojega štirinožca vzamejo v potniško kabino. Običajno psi letijo v prostoru za tovor, manjše živali včasih tudi v boksu v potniški kabini. Nov način potovanja je zagotovo prijaznejši do živali, vendar se za običajne ljudi zatakne pri ceni.

Potovanje iz Londona v Los Angeles z vašimi ljubljenčki stane najmanj 13.850 dolarjev (13.082 evrov), tudi cene povezav s Frankfurtom, New Jerseyjem, Lizbono in Parizom pa se vrtijo okoli 10.000 evrov. K9 Jets je pred kratkim odprl še najnovejšo povezavo med Londonom in Dubajem za 9925 dolarjev (9375 evrov).

"K9 Jets verjame, da si hišni ljubljenčki zaslužijo potovati udobno in v stilu skupaj z lastniki," je sporočil Adam Golder, ki je skupaj z ženo v Birminghamu ustanovil podjetje za bogate potnike. Na Instagramu so ob tem objavili fotografijo ženske s kozarcem penine in zlatim prinašalcem na sedežu zraven.

Vsa letala vzletajo in pristajajo na letališču Farnborough blizu Londona, ki se oglašuje kot najboljše britansko letališče za "poslovna potovanja", kritiki pa trdijo, da je namenjeno predvsem zasebnim letalom bogatašev, poroča Guardian.

Extinction Rebellion kritizira bogataše

Skupina podnebnih protestnikov Extinction Rebellion je obsodila potratno delovanje podjetja K9 Jets. "Gre za dokaz, da so tudi izjemno bogati ljudje zmožni ljubiti živali, kar daje nekaj upanja. Vendar sem osupel, da se ti isti ljudje ne morejo povezati s propadanjem narave okoli njih in se spametovati," je sporočil tiskovni predstavnik Todd Smith, sam nekdanji pilot.

K9 Jets na očitke odgovarja, da "resno jemljejo odgovornost do okolja", saj skušajo zmanjšati izpuste poletov, in dodaja, da niso lastniki letal, temveč samo "javni čarterski operater".