Kaj kabinska žičnica, kaj avto! Petra je, kot se za vrhunsko športnico spodobi, na izhodišče pohoda prišla kar peš. Foto: MMC RTV SLO
Kaj kabinska žičnica, kaj avto! Petra je, kot se za vrhunsko športnico spodobi, na izhodišče pohoda prišla kar peš. Foto: MMC RTV SLO
Krvavec
Za tiste, ki Krvavec bolje poznajo v zimski podobi, precej nenavaden pogled: 'snežna plaža' brez snega. Foto: MMC RTV SLO

Udeležili smo se lažje pohodne ture na Krvavcu, kjer smo lahko na dogodku v organizaciji enega največjih slovenskih proizvajalcev obutve, sicer namenjenemu promociji nove linije čevljev, z najboljšo slovensko tekačico na smučeh (in hkrati eno najboljših na svetu) poklepetali o njenih izjemnih rezultatih, težkih treningih in vtisih z največjih tekmovanj.
Simpatična in komunikativna športnica se je med napornimi treningi pred prihajajočo olimpijsko sezono z veseljem odzvala vabilu, saj vsaka sprostitev v družbi novih obrazov pride prav, kot je dejala.

Krožna pot po zgodovini Krvavca
Na izhodišče pohoda pri brunarici Sonček smo se pripeljali s kabinsko žičnico, do tja pa je mogoč tudi dostop z avtomobilom. Približno uro in pol dolg pohod je potekal v družbi vodnice, ki nam je na krožni Poti zgodovine po Krvavcu povedala in pokazala marsikaj zanimivega. Od brunarice smo se skozi smrekov in macesnov gozd povzpeli do Tihe doline (1600 m).
Od tod nas je pot vodila po prostranih pašnikih in nas pripeljala do kapele Marije Snežne, ki je delo slavnega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika. Obšli smo arheološko najdišče, kjer smo spoznali pravljice o ajdovskih deklicah in se v družbi kravjih zvoncev spustili proti Kriški planini (1450 m).
Gozdna cesta nas je po uri in pol hoje zopet pripeljala na izhodišče, k brunarici Sonček.

Tudi za najmlajše in začetnike
Izlet je primeren tudi za najmlajše in manj izkušene pohodnike, saj smo v slabi uri in pol počasne hoje prehodili štiri kilometre in se povzpeli za 450 m nadmorske višine.
Nam pa tokrat vreme žal ni bilo preveč naklonjeno, saj so sicer lep razgled, kakršnega poznamo s smučarskih izletov, zakrivali oblaki, vrh Krvavca, ki ga je bičal veter, pa je bil popolnoma zavit v meglo.