Fontainebleau Las Vegas naj bi pomenil novo raven luksuznih hotelskih kompleksov v mestu greha. Foto: Fontainebleau Las Vegas
Fontainebleau Las Vegas naj bi pomenil novo raven luksuznih hotelskih kompleksov v mestu greha. Foto: Fontainebleau Las Vegas

Fontainebleau Las Vegas bo sestrska posest Fontainebleau Miami Beach, prostranega in zdaj ikoničnega letovišča, ki se je odprlo leta 1954 in velja za prvo destinacijsko hotelsko letovišče v ZDA. Lasvegaška izpostava naj bi se odprla 13. decembra, bleščeče monolitsko pročelje hotela pa bo vidno tudi z dirkališča Formule 1, katere karavana se bo v Las Vegasu ustavila 19. novembra.

Sorodna novica Kako je videti oddih v “najbolj luksuznem hotelu na svetu”

V mestu presežnikov je odprtje Fontainebleauja velik dogodek – ta ameriška hotelska veriga ima namreč veliko imensko prepoznavnost in je tudi prvi novi hotelski kompleks na Stripu po odprtju Resorts World leta 2021, poroča CNN.

Kompleks s 3644 sobami predstavlja tudi vrhunec 23-letne odisejade, ki jo je leta 2000 z nakupom omenjene parcele začel direktor razvoja Fontainebleuja Jeffrey Soffer.

Gradbena dela so se začela leta 2007, a se je gradnja zaradi recesije naslednje leto ustavila. Stavba, 70-odstotno dokončana, je tako samevala kar 12 let in je kmalu postala tarča posmeha in simbol čezmerne pozidave Vegasa.

A nazadnje je razvijalcem tik pred pandemijo s pomočjo novih partnerjev le uspelo oživiti projekt, ki je nato zares stekel leta 2021.

Skok v novo leto s Post Malonom

Sorodna novica Kako je v živo videti rajski oddih v luksuznem letovišču?

Čeprav vsi lasvegaški hotelski kompleksi ponujajo luksuzne suite za največje kockarje, pa Fontainebleau Las Vegas obljublja, da bodo njegove suite postavile nov mejnik hotelske elegance in razkošja (označili so jih kar za "šestzvezdično doživetje").

Teh 76 suit, velikih od 92 kvadratnih metrov do kar 929, bo zavzemalo pet najvišjih nadstropij 67-nadstropne stolpnice. In ker je Fontainebleau Las Vegas najvišja stanovanjska stavba v Nevadi, bo razgled iz suit resnično osupljiv.

Cene za suite se začenjajo pri 5000 dolarjih na noč, medtem ko boste za običajne sobe odšteli od 300 dolarjev na noč.

Fontainebleau Las Vegas se ponaša s kar 36 restavracijami in bari, vključno z znamenitim nočnim klubom LIV, podružnico tistega iz Fontainebleauja v Miami Beachu. Potem bo tu tudi 5100 kvadratnih metrov prostran wellness center Lapis Spa, ki ga je zasnoval milanski biro Lissoni & Partners in se navdihuje po wellness centru iz Miami Beacha.

Fontainebleau Las Vegas pa je ambiciozno zastavil tudi svoj zabavni program – tako bo njihov avditorij s 3800 sedeži za silvestrovo odprl ameriški hip hop in pop zvezdnik Post Malone, nato pa naj bi s krajšimi rezidencami sledila še ostala zveneča imena iz sveta glasbe.

Foto: Fontainebleau Las Vegas
Foto: Fontainebleau Las Vegas