Naložbo so ocenili na nekaj več kot 450.000 evrov, pri čemer si Črnomaljci nekaj več kot 210.000 evrov obetajo iz sklada za okrevanje in odpornost.

V Črnomlju nameravajo s projektom urediti t. i. Ajdovo zrno, vstopno in izhodiščno točko za obiskovalce črnomaljskega mestnega jedra, in prenoviti lesen mostič prek Lahinje, ki povezuje staro mestno jedro in območje Majerja.

Z zasaditvami rastlinja, s tolmačenjem naravnih znamenitosti s poudarkom na ohranjanju narave, z medovitim zeliščnim vrtom in s tremi doživljajsko-didaktičnimi vsebinami nameravajo urediti še obvodno sprehajalno pot.

Načrtujejo tudi različne turistične dejavnosti, oblikovanje dodatne turistične ponudbe in prireditev na temo netopirjev. Posebej bodo označili še 12 objektov kulturne dediščine.

Namen projekta Po poteh skrivnostnega obiskovalca so trajnostno preoblikovanje javne turistične infrastrukture z vlaganji v prenovo in izgradnjo turistične infrastrukture v mestnem jedru Črnomlja, izboljšanje funkcionalnosti, varnosti in kakovosti javne turistične infrastrukture ter dvig kakovosti storitev in doživetij turistov, so še zapisali na črnomaljski občini.