Kot so razkrili na predstavitvi, se bo Orient Express La Dolce Vita, kot so ga poimenovali, ponašal z 11 vagoni z 12 deluxe kabinami, 18 suitami, vrhunsko restavracijo in najboljšimi italijanskimi vini.

Prve projekcije interierja kažejo bogato, dekadentno okrašeno notranjost in opremo v slogu Italije 60. let, "zgodovinskega obdobja glamurja, radosti in umetniške vneme". Vse skupaj naj bi spominjalo na nekatere največje italijanske filmske klasike, vključno s Fellinijevo uspešnico Dolce Vita.

Orient Express je nazadnje peljal čez Italijo davnega leta 1977, ko so ukinili povezavo Pariz–Carigrad. Do vzpostavitve nove povezave je bilo tako treba čakati kar polnih 45 let.

Z letom 2023 se boste lahko z njim popeljali čez 14 italijanskih pokrajin in 131 mest – pa tudi po osmih drugih državah. Linija Dolce Vita bo tako imela skupno šest vlakov, med drugim se boste lahko z njimi popeljali iz Rima v Pariz, v Carigrad in v Split.

Leta 2024 bodo v Rimu, v renesančni palači na trgu Piazza della Minerva, nato odprli še prvi Orient Express Hotel.

Prvi vlak Orient Express je speljal leta 1883, koncept pa se je porodil premožnemu Belgijcu Georgesu Nagelmackersu, ki je za krstno vožnjo svoje prijatelje povabil na 2000 kilometrov dolgo pot od Pariza do Dunaja in z Dunaja v Strasbourg. Od takrat je bil ta ikonični vlak proslavljen v številnih literarnih in filmskih delih.

Orient Express, vlak, ki je pisal zgodovino, nemško-avstrijska dokumentarna oddaja