Bohinj te dni gosti ribiče. Foto: Reuters
Bohinj te dni gosti ribiče. Foto: Reuters

Svetovna muharska federacija FIPS-Mouche je letos Sloveniji zaupala organizacijo 32. svetovnega prvenstva v lovu rib z umetno muho. Ribiška zveza Slovenije se je odločila za pripravo dogodka v Bohinju, ki bo tako do 10. junija gostil muharje z vsega sveta - med njimi so muharji iz številnih evropskih držav, pa tudi iz ZDA, z Nove Zelandije, iz Južne Afrike, Japonske in Avstralije.

Bohinj sicer vsako leto jeseni organizira ribiški festival z mednarodnim srečanjem vezalcev muh. Kot pojasnjuje direktor Turizma Bohinj Klemen Langus, ribiči sodijo med najhvaležnejše goste - cenijo namreč okolje in v kraju ostanejo dalj časa. Svetovno prvenstvo pa bo pripomoglo k večji prepoznavnosti Bohinja in Slovenije med ribiči.

Vsi udeleženci prvenstva so nastanjeni na Bohinjskem, kar je dobrodošlo za bohinjski turizem, ribiči pa bivajo v Bohinj Park Eko Hotelu in tudi hotelu Tripič v Bohinjski Bistrici - po pojasnilih direktorja Bohinj Park Eko Hotela Anžeta Čokla so bile hotelske zmogljivosti v času muharjenja polno zasedene že leto dni vnaprej.

Prelepe fotografije iz Bohinja pa je v svet poslala tudi agencija Reuters, zato si na čudovitih utrinkih iz slovenske narave lahko oči napasete tudi v spodnji fotogaleriji!