Obilne padavine in nizke temperature so Gorenjsko letos res spremenile v pravljično pokrajino, v kateri pa žal zaradi epidemije lahko uživajo le prebivalci gorenjske statistične regije.

Že pot od Mojstrane, še bolj pa od parkirišča ob vstopu v Triglavski narodni park, pa do Koče pri Peričniku je krasna sprehajalna pot: čaka vas meter visoka snežna odeja, med katero vodi cesta, na levi prijetno šumljanje vode, v ozadju pa gorski očaki bedijo nad dogajanjem v dolini.

Po uri hoje vas pot pripelje do Koče pri Peričniku, od koder vas čaka še vzpon po precej spolzki poti, zato previdno. Že med vzpenjanjem se skozi zimsko gola drevesa odpira pogled na ledene skulpture, ko pa prideš pod slap, se odpre res edinstven prizor. Spodnji Peričnik (obstaja še zgornji Peričnik, do katerega je zdaj prehod prepovedan), ki poleti buči prek 52 m visoke stene, je v zimski preobleki še lepši.

Da prebivalci drugih regij ne bi bili prikrajšani za res veličastne podobe narave, vam ponujamo nekaj utrinkov v nadaljevanju. Tisti, ki pa lahko, pa le pot pod noge in na ogled v živo. V tišini narave, ki jo prekinja le šumenje slapa, si človek res najhitreje spočije duha in nabere novih moči.