Bled vabi s svojo poulično hrano. Foto: Organizator
Bled vabi s svojo poulično hrano. Foto: Organizator
Na Krasu so že izbrali nagrajene terane, ki jih boste lahko pokusili ta konec tedna. Foto: Organizator

Nocoj bodo ob robu praznika nastopili Petar Grašo in Rock Partyzani, v nedeljo pa bo pestro s povorko kmečkih voz, ki se ji bodo priključile tudi mažoretke in godba na pihala, folklorne skupine, starodobniki ter lipiška kočija. Program prazničnega popoldneva bodo popestrili še razstava tradicionalnih izdelkov, delavnice, predstavitve in, seveda, pokušina slastnih teranov, odličnih pršutov ter preostalih kraških dobrot.

Za lačne bodo poskrbeli tudi na gorenjskem koncu, kjer bo do nedelje potekal Festival ribjih dobrot na Bohinjski Beli, ki ga četrto leto prireja klub beljanskih ribičev. Organizatorji obljubljajo tako pečene ribje dobrote kot tudi odojke in jedi z žara, poskrbljeno bo tudi za glasbeni spremljevani program.

Okusi Bled!
In še skok na Bled, kjer boste do vključno prazničnega ponedeljka lahko na jezerski promenadi okušali Okuse Bleda, na katerih se predstavljajo blejski lokalni partnerji. Namen povezovanja je obuditev tradicionalne kulinarike ter razširitev vedenja o domačih jedeh, pripravljenih in predstavljenih na sodoben način, ponudba pa izvira iz bogastva krajevnih jedi.

Obiskovalcem prireditve bodo na voljo tradicionalne lokalne specialitete, pripravljene iz svežih, sezonskih sestavin in predstavljene na način ulične prehrane.

Poleg domačih bodo na voljo tudi specialitete drugih držav in pokrajin s poudarkom na Italiji, od koder prihajajo dobrote s Sicilije ter iz Toskane, Umbrije in Lacija.