Trasa avtobusa vključuje tudi postanek v Triglavskem narodnem parku. Foto: Aleš Zdešar/Triglavski narodni park
Trasa avtobusa vključuje tudi postanek v Triglavskem narodnem parku. Foto: Aleš Zdešar/Triglavski narodni park

Avtobus bo začel voziti 1. julija, torej v petek, in sicer na relaciji Kranjska Gora-Mojstrana-Podkoren-Rateče. Do 31. avgusta bo vozil vsak dan od 9. do 18. ure, septembra pa vsako soboto in nedeljo od 9. do 18. ure.

V Turizmu Kranjska Gora so pojasnili, da je turistični avtobus posebej prirejen za panoramsko vožnjo, saj steklena streha omogoča občudovanje okolice iz vseh zornih kotov, dodatno vgrajen sistem GPS-vodenja pa obiskovalcu ponuja predstavitev Zgornjesavske doline, njene kulturne in naravne dediščine, kulinarike in drugih zanimivosti v slovenskem, angleškem, nemškem in italijanskem jeziku.

Trasa poti bo vključevala več kot deset naravnih in kulturnih znamenitosti občine, kot so Martuljška oz. Špikova skupina, tekmovalna proga pokala Vitranc v Podkorenu, naravni rezervat Zelenci, Nordijski center Planica ter skakalnice in letalnica v Planici, presihajoče jezero Ledine, slap Lucifer v Gozd Martuljku, vrt Viharnik v Mojstrani, Slovenski planinski muzej v Mojstrani, dolini Planica in Vrata, slap Peričnik, Triglavski narodni park, ferata Mojstrana, spomenik Jakobu Aljažu na Dovjem ter jezero Jasna.