V okviru razstave poteka tudi tekmovanje v izdelovanju cvetličnih aranžmajev. Foto: MMC RTV SLO
V okviru razstave poteka tudi tekmovanje v izdelovanju cvetličnih aranžmajev. Foto: MMC RTV SLO
Mozirski gaj
Na ogled so tudi kače. Foto: MMC RTV SLO

sprehodijo skozi slovenske pokrajine in si ogledajo, kako so naši predniki okraševali svoje noše.

Obenem lahko obudijo spomine na svoje prednike ob slovenskem "gartlcu" ali vrtičku, kjer spoznavajo slovenske rastline, poudarek pa bo tudi na čaru naglja, ki je pomemben del slovenske kulture. V okviru razstave danes poteka tudi tekmovanje floristov v izdelovanju cvetličnih aranžmajev, ki bodo na ogled do konca tedna.

Naglji, narodne noše, harmonika in zelenjava so tako vodilo skozi celotno poletno razstavo, tej temi pa na tekmovanju sledijo tudi slovenski floristi. S predstavitvijo različnih vrst zelenjave želijo v Mozirskem gaju opozoriti na čim večjo samooskrbo in kakovost doma pridelane zelenjave in sadja.

Na ogled tudi razstava kač in pitonov
Dogajanje v Mozirskem gaju bodo v teh dneh obogatili tudi člani društva Bioexo z razstavo kač in pitonov, največjih kač velikank na prostem, vsak dan v času razstave pa bodo najmlajše obiskovalce razveseljevali junaki risanih serij, kot so Miki Miška, Racman Jaka in drugi.

Božo Plesec in Darko Bele iz Ekološkega hortikulturnega društva sta še povedala, da je dež, ki je danes zajel tudi Mozirski gaj, zelo blagodejen, saj so bili tudi pri njih že sledovi suše, a jim je park kljub temu uspelo pripraviti za razstavo.