Bogat program je privabil množico gledalcev. Foto: MMC RTV SLO
Bogat program je privabil množico gledalcev. Foto: MMC RTV SLO
V Portorožu se je odvil prvi festival penin. Foto: RTV

Turistično združenje Portorož je v sodelovanju z Opatijo na Hrvaškem izpeljal prvi del prireditve Riviera skozi stoletje, za katerega sta občini pridobili tudi evropska sredstva. Številni obiskovalci, domačini pa tudi turisti, so bili nad prireditvijo navdušeni.

V mestu je zaživela božično-novoletna tržnica po vzoru drugih evropskih mest; na številnih stojnicah je bilo mogoče okušati domače dobrote in kupovati različne izdelke domačih obrti.

Predvsem pa je v okviru prireditve v svoji najboljši luči zasijal prvi festival penin. Slovenci imamo namreč že kar nekaj evropsko znanih "peničarjev". Prireditev je bila zanje odlična promocijska priložnost. Piranski župan je razglasil zmagovalno penino Portoroža 2012. Zmagovalna penina 1. Festivala penin – Portorož 2012 je postala penina Prestige brut natur 2003 iz kleti Istenič. Podeljena pa je bila tudi nagrada po izboru novinarjev, ki jo je prejela penina Capris classic brut iz kleti Vinakoper.

Upanje, da bo prireditev tradicionalna
Maja Pak
, direktorica Slovenske turistične organizacije, je dogodek ocenila kot odlično promocijsko priložnost. "Upam, da bo postala tudi tradicionalna," je še dejala.

Portoroški hoteli so že okrog 70-odstotno zasedeni, prevladujejo nemško govoreči gostje. Do novega leta naj bi se hoteli povsem napolnili, svoj prihod napovedujejo še Italijani, ki božič že tradicionalno raje preživijo v krogu družine.

Elen Batista Štader, TV Slovenija

Portorož v polnem sijaju nazdravil s penino
Portorož v polnem sijaju nazdravil s penino