Med 50 nepozabnimi potovanji je na naslovnici, ki jo sicer krasi fotografija norveških Lofotov, izpostavljena Slovenija. Foto: National Geographic
Med 50 nepozabnimi potovanji je na naslovnici, ki jo sicer krasi fotografija norveških Lofotov, izpostavljena Slovenija. Foto: National Geographic
Slovenija v National Geographicu
Slovenijo je National Geographic predstavil že lani, letos pa je še nadgradil tudi slikovno gradivo. Foto: EPA
Slovenija v New Yorku
New York bo v zadnjih dnevih maja deležen slovenskih poslastic.

.
Ena izmed ključnih usmeritev Slovenske turistične organizacije je promocija Slovenije in slovenske turistične ponudbe na čezoceanskih trgih, vključno z ameriškim.



Slovenija med "nepozabnimi potovanji"
Osrednja tema majsko-junijske številke NGT, ki je bralcem že na voljo in je bila izdana v skoraj milijon izvodih, je 50 nepozabnih potovanj, na naslovni strani pa so izpostavljene štiri destinacije, med njimi tudi Slovenija.

Prispek o Sloveniji v NGT-ju - kot je za to revijo značilno - odlikujejo predvsem kakovostne in privlačne fotografije. Uvodna fotografija fotoeseja o Sloveniji je namenjena Bledu, sledi ji (tudi s kratkim opisom) predstavitev Ljubljane, Julijskih Alp, Goričkega, Planinskega polja/kraških pojavov, Ptuja/kurentovanja, Mejame jame z omembo izjemnega podzemnega sveta, Pirana in sečoveljskih solin.

Večeri v New Yorku z Laibachi in vinom
V sklopu promocije Slovenije v ZDA bosta 30. in 31. maja v New Yorku v sodelovanju z National Geographicom izvedena tudi dva posebna glasbena dogodka - predstavitev sodobne in izvirne slovenske glasbene ustvarjalnosti ter slovenske kulinarike in vin. Prvi večer bosta v legendarnem jazz Joe's Pubu nastopili skupini Godalika z gosti ter Fake Orchestra.

Drugi večer bo v Hudson Theatru predstavitev slovenske kulinarike in vin, v Town Hallu pa koncert z izbranimi in uveljavljenimi imeni z rock, jazz in etno glasbenega področja: Laibach, Bratko Bibič in Guy Klucevsek, Vasko Atanasevski ter Marc Ribot & Greg Cohen, Brina, Zlatko Kaučič, Silence ter Katalena.

K. S.