Terme Čatež delajo velikopotezne načrte. Foto: BoBo
Terme Čatež delajo velikopotezne načrte. Foto: BoBo
Vlakec smrti
Veliki zabaviščni parki so priljubljeni po vsem svetu, bo eden stal tudi v našem Čatežu? Foto: EPA

Čateške terme naj bi z razširitvijo kompleksa, gradnjo novih vodnih in drugih zabavišč, hotelov in z novim cestnim pristopom v naslednjih letih dobile povsem drugačno podobo, je ob nedavnem odprtju tamkajšnjih novih pridobitev - vodne formule ena in 35-metrskega vrtiljaka Čateško oko, ki na panoramsko vožnjo v eni uri popelje do 900 gostov - povedal Bojan Petan, direktor Term Čatež, danes poroča STA.

Sedanjim 65 hektarjem nameravajo v prihodnjih petih letih dodati še 30 hektarov različnih zabavnih vsebin, po podatkih Term Čatež bodo za letošnje naložbe namenili približno 3,5 milijona evrov, poleg omenjenih novosti pa bodo prenovili in razširili hotel Terme, izdelali projektno dokumentacijo za izgradnjo zabaviščnega centra in širitev kampa ter počitniškega naselja, z desetimi mobilnimi hiškami razširili kamp, izvedli energetsko optimizacijo ter prenovili igrišča za golf hotela na gradu Mokrice.

Maja eden najboljših rezultatov v zgodovini
V čateških termah so v letošnjem prvem trimesečju uresničili dobrih 110.000 prenočitev, gostili skoraj 160.000 kopalcev in ustvarili skoraj 6,8 milijona evrov prihodkov, dobiček iz poslovanja pa je znašal skoraj 600.000 evrov.

Maja so dosegli enega najboljših rezultatov v zgodovini družbe, s čimer so presegli rezultate enakega lanskega obdobja kot tudi načrte. V maju so namreč uresničili več kot 50.000 prenočitev, kar je za dobrih 14 odstotkov več kot maja lani. V omenjenem obdobju letos je terme obiskalo tudi rekordno število kopalcev oz. dobrih 63.000, kar je skoraj sedem odstotkov več kot maja lani.

Letos načrtujejo za dobrih 35 milijonov evrov prihodkov, dobiček iz poslovanja v vrednosti 5,6 milijona in 3,1 milijona evrov čistega dobička. Hkrati načrtujejo dobrih 720.000 prenočitev oz. skoraj pet odstotkov teh več kot lani in skoraj milijon kopaliških vstopov, so še sporočili iz Čateža.