Večina nas v teh dneh tarna nad vremenom, slovenski žičničarji pa skoraj obupujejo. Foto: MMC RTV SLO/Televizija Slovenija
Večina nas v teh dneh tarna nad vremenom, slovenski žičničarji pa skoraj obupujejo. Foto: MMC RTV SLO/Televizija Slovenija
Kranjska Gora sameva

V teh dneh bi morala biti Kranjska Gora na vrhuncu zimske turistične sezone - žal pa podoba ni prav nič "zimska", razmere so take, kot da bi bili konec marca in ne v začetku januarja.

"Ne bom rekla katastrofalne, ampak izredno slabe. Po drugi strani pa bom rekla, je sploh čudež, da na višini 810 metrov kot smučišče sploh še obratujemo," razmere opisuje Klavdija Gomboc iz Žičnic Kranjska Gora. "Do zdaj smo zabeležili samo 30 odstotkov lanskoletne realizacije," dodaja.

Eden najpomembnejših tednov v sezoni
Slabo vreme je seveda pregnalo dobršen del gostov. Tradicionalno bi morala biti Kranjska Gora v teh dneh polna predvsem hrvaških gostov. "Ta teden je za nas eden najpomembnejših tednov v zimski sezoni," pojasnjuje Mirijam Žerjav iz lokalne turistične organizacije.

"Hotelske kapacitete so sicer še kar dobro zasedene, saj tisti gostje, ki so rezervirali vnaprej, pač vztrajajo. Iz zasebnih nastanitev pa so sporočili, da je več kot polovica gostov odpovedala prihod ali pa so predčasno odšli," dodaja.

V Kranjski Gori si zdaj - tako kot drugod - resnično močno želijo, da bi se uresničile napovedi vremenoslovcev. Snežilo naj bi čez teden dni.

Kranjska Gora sameva