V Izoli je dišalo po ribah. Foto: RTV SLO
V Izoli je dišalo po ribah. Foto: RTV SLO
Izolski praznik oljk, vina in rib

Na tradicionalnem 10. prazniku oljk, vina in rib, so po osrednjih izolskih ulicah in trgih - Ljubljanski, Koprski in Verdijevi ulici ter na Manziolijevem trgu - postavili stojnice z domačimi pridelki.

Obiskovalci so na etnološki prireditvi, ki predstavlja izjemno priložnost za obalne vinarje, oljkarje in ribiče, da predstavijo svoje pridelke, tako lahko pokušali vino in domače olje ter različne izdelke iz rib in oljčnega olja, kot so na primer različni kozmetični izdelki na podlagi oljčnega olja, med drugim pa so lahko okusili brodet, lignje, pripravljene na različne načine, sardele v marinadi in domače testenine z morskimi sadeži.

Praznik oljk, vina in rib predstavlja prvo večjo prireditev v Izoli v času turistične sezone, obenem pa nudi možnost za predstavitev dobrot slovenske Istre ter njenega kulturnega izročila z istrsko glasbo in ljudskimi godci.

Ob kozarčku ali dveh so se obiskovalci tako lahko zabavali tudi ob živi glasbi, kako je potekal prvi dan prireditve pa si lahko pogledate v priloženem videu.

Izolski praznik oljk, vina in rib