Na blagajnah bodo še v prodaji sezonske smučarske vozovnice po cenah iz superpredprodaje. Foto: BoBo
Na blagajnah bodo še v prodaji sezonske smučarske vozovnice po cenah iz superpredprodaje. Foto: BoBo

Nekateri bodo začetek prvomajskih počitnic lahko preživeli kar na snegu. V soboto in nedeljo bo smuka spet mogoča na Voglu in na Areškem Pohorju.

Na Voglu bo cena smučarske vozovnice za odrasle 29,50 evra. Od 8. do 13. ure bosta obratovali sedežnici Brunarica in Orlove glave, gondola sicer deluje od 8. do 18. ure vsak dan.

Na Areškem Pohorju je zapadlo do pol metra snega, zato bo v soboto med 8. in 15. uro obratovala štirisedežnica Ruška, urejeno bo tudi sankališče na otroškem poligonu Areh. Če bodo razmere dopuščale, bo smuka na Areškem Pohorju mogoča še v nedeljo, dnevne smučarske vozovnice pa bodo na prodaj po deset evrov.

Za obisk smučišča bodo veljale tudi vse sezonske vozovnice za Mariborsko Pohorje in Areh (vključno s Pohorko) tako za preteklo kot naslednjo zimsko sezono in vseslovenske vozovnice. Po besedah upravljavca žičniških naprav, podjetja Marprom, bodo na blagajnah na spodnji postaji Pohorske vzpenjače in zgornji postaji Ruške v soboto in nedeljo še v prodaji sezonske smučarske vozovnice 2024/2025 po cenah iz superpredprodaje.

Medtem bo na Mariborskem Pohorju v soboto ob lepem vremenu začela delovati sedežnica Radvanje. V pogonu bo od 11. do 19. ure, ko bo prevoz na voljo kolesarjem, uporabnikom poletnega sankališča PohorJet in drugim obiskovalcem. Avtobusna povezava med Bellevuejem in Arehom ne bo delovala.