Žive jaslice v Postojnski jami pripravljajo od leta 1989. Foto: BoBo/Borut Živulović
Žive jaslice v Postojnski jami pripravljajo od leta 1989. Foto: BoBo/Borut Živulović

V 16 svetopisemskih prizorih bo med 25. in 30. decembrom nastopalo več kot 100 igralcev, ki bodo na petih kilometrih turistične poti po Postojnski jami poustvarjali biblijsko zgodbo. Praznično vzdušje bodo številnim obiskovalcem pričarale tudi igra luči, božične pesmi, ki jih bodo peli Sara Briški Cirman - Raiven, Blaž Gantar, Urška Kastelic in Anea Mercedes, in naravne lepote kraškega podzemlja.

V Postojnski jami pričakujejo, da se bo do konca leta število letošnjih obiskovalcev povzpelo do 600.000, je na novinarski konferenci povedal predsednik upravnega odbora družbe Marjan Batagelj. Družba bo ob tem ustvarila okoli 25 milijonov evrov prihodkov. V obeh primerih je to bistveno več kot v zadnjih dveh letih, ko je turizem zdesetkala pandemija covida-19, še vedno pa precej slabše od predkoronskega 2019, je dejal.

Prihodnje leto naj bi bili prihodki še nekoliko višji, po pričakovanjih in napovedih naj bi ob sedanji rasti po Batageljevih ocenah dosegli 33 milijonov evrov. Batagelj je ob tem poudaril, da se v Postojnsko jamo vračajo tuji obiskovalci, se pa spreminja struktura gostov v korist tistih iz Evrope pred tistimi iz neevropskih držav.