Foto: TV SLO, zajem zaslona
Foto: TV SLO, zajem zaslona

Območje Rdečega vrha v Savudriji je od oktobra lani veliko gradbišče s 300 delavci, ki prihajajo iz več evropskih držav. Na lokaciji nastaja Petram resort. Investitorji so srbski poslovneži, MK Group Miodraga Kostića in Aleksander Group Vojislava Gajića. Zemljišča so bila nekoč v lasti nekaterih slovenskih podjetij. Investitorji pred kamero niso stopili. Iz pisnega odgovora razberemo, da bo na strehi hotela bazen s pogledom na Piran. Najdaljši v Evropi, drugi na svetu. Na dovoljenja ni bilo treba čakati veliko časa.

Foto: TV SLO, zajem zaslona
Foto: TV SLO, zajem zaslona

Kot je poročala Claudia Raspolič za TV Slovenija, gre za največjo naložbo v hrvaški turizem v vrednosti 80 milijonov evrov. Investitor predvideva, da bo vrata odprl junija 2022.

"Zaradi gostov, ki bodo prihajali sem, bodo imeli korist tudi tukajšnji gostinci in kmetovalci. Ti bodo lahko ponudili kakovostne izdelke po višji ceni," je povedal Dario Penco iz Turističnega združenja Umag.

Gradbišče se vidi celo iz Portoroža in Pirana, naložba vzbuja vse prej kot ravnodušnost.

"V objektivnem smislu zaostajamo, ker se drugi razvijajo in mislim, da je to ena dobra popotnica in iztočnica tudi za lokalne oblasti in investitorje, da naredimo dobre načrte za razvoj naših krajev," je povedal Aleksander Valentin, direktor Turističnega združenja Portorož.

Valentin še meni, da je treba več vlagati v infrastrukturo in povezati priobalna mesta z zelenim pasom.

Razkošen kompleks pri Savudriji