Prva letošnja potniška ladja v Kopru je Bolette ladjarja Fred Olsen Cruise Line. Foto: TV SLO, zajem zaslona
Prva letošnja potniška ladja v Kopru je Bolette ladjarja Fred Olsen Cruise Line. Foto: TV SLO, zajem zaslona

V primerjavi s predkoronskim letom 2019 je število napovedanih ladij manjše za deset odstotkov, gostov pa za tretjino. Ladjarji namreč zaradi preventivnih protokolov ne zapolnjujejo vseh ležišč.

"Samo 30 odstotkov manj kot v rekordnem letu 2019, to je sicer optimistična napoved, potniško sezono bo seveda krojil covid-19, ampak upamo na optimistično varianto in približno 80.000 potnikov. 70 ladij pa je že potrjenih in jih v Kopru pričakujemo," je za TV Slovenija povedal Mitja Dujc, vodja trženja v Luki Koper.

Letošnjo sezono prihodov potniških ladij v Kopru je v torek odprla ladja Bolette ladjarja Fred Olsen Cruise Line. Največji obisk potniških ladij bo v Kopru v maju, juniju, juliju, avgustu in oktobru, ko se bo ob potniški terminal privezalo tudi do enajst ladij v enem mesecu. Zagotovo bodo letošnjo potniško sezono popestrili tudi prihodi luksuznih jaht, ki se v zadnjih letih vse pogosteje privežejo v koprsko pristanišče, so nedavno zapisali na novičarskem portalu Mestne občine Koper. Kot zadnja bo v novembru priplula potniška ladja MSC Simfonia.

V Kopru se je zasidrala prva potniška ladja letos