Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

"Ne maram izstopati, rad se zlijem z drugimi. Rad imam katarska oblačila, toda čutim, da bi zaradi dolge bele obleke izstopal. Tudi vzdrževanje je zahtevno," je uvodoma povedal oblikovalec Fahad al Obaidly.

Pragmatični so pri tem. Rezervne dišdaše vozijo kar s seboj v avtomobilih. Da so vedno v snežno belem in nezmečkanem. "Obleke so iz bombaža, ki predstavlja skromnost. To je vsakdanji opomin, da moramo ostati skromni. Pod kožo smo vsi krvavi, ne glede ne naziv in narodnost."

Dobro, da vsaj pri oblačilih brzdajo svojo potratnost. On je sicer svoje kreacije pri materialih nadgradil. "Ker je pri nas vroče, smo razvili posebno mešanico poliestra, svile in bombaža, da oblačila dihajo. Poleg tega se ne mečkajo."

Za posel ga je navdušila mama, ki je navdih iskala v črno-belih ameriških filmih. On danes oblači predvsem sodobne katarske moške: "Začel sem z moško modo, ker sem čutil, da bom laže razvil svoj slog in estetiko v moški modi. V ženski modi je več velikosti oblačil in slogov, raznovrstnejša je od moške."

Ne njegova, a prav prva stvar, ki so jo Katarci po nafti in plinu izvozili iz države, je bila blagovna znamka ženske mode.

Na drugo žogo: Prvi modni oblikovalec iz Katarja