Hotel, imenovan Voyager Station, bo družba Orbital Assembly Corporation (OAC) zgradila v zemeljski orbiti, sprejel pa bo lahko do 400 gostov. Kar zadeva ponudbo, bo podoben ladjam za križarjenje – imel bo več tematskih restavracij, center za dobro počutje, dvorano za fitnes in kinodvorano.

Vesoljska postaja bo zgrajena v obliki velikega kroga in se bo vrtela, da bi tako ustvarila umetno težnost, nastavljeno na podobno raven, kot je tista na Luni. Na zunanjem delu obroča bo pritrjenih več kapsul, ki bi jih lahko prodali Nasi ali Esi za vesoljske raziskave, navaja Daily Mail.

Podatkov, koliko bo gradnja tega ambicioznega projekta stala, ni. Prav tako se še ne ve, koliko vas bo stala nočitev med zvezdami, čeprav so iz OAC-ja sporočili, da se stroški gradnje zaradi raket za večkratno uporabo, kot sta SpaceX Falcon 9 in Starship, nižajo.

Povprečen strošek pošiljanja materiala v vesolje se že dolgo vrti pri okoli 8000 dolarjih za kilogram, s Falconom 9 pa je ta strošek padel na 2000 dolarjev.

Zasebne vile v vesolju

Voyager bo sestavljalo 24 modulov, od katerih bodo nekateri namenjeni hotelskim gostom, spet druge bodo prodali zasebnim podjetjem in vladam.

Zasebniki bi lahko svoje module uporabljali kot nekakšne vesoljske vile, medtem ko bi vladne agencije v njih lahko namestile lastne znanstvene module ali pa središča za vesoljska usposabljanja.

Zasnova Voyager Stationa sega v leto 2012, za navdih pa so si vzeli zamisli Wernherja von Brauna, enega od arhitektov Nasinega programa Apollo. Če bo šlo vse po načrtih, bo Voyager Station največji človeško ustvarjeni objekt, ki ga bodo poslali v vesolje.