Muzej vojaške zgodovine je gotovo med glavnimi turističnimi atrakcijami v Pivki. Foto: Radio Koper
Muzej vojaške zgodovine je gotovo med glavnimi turističnimi atrakcijami v Pivki. Foto: Radio Koper

V Zavodu za turizem Pivka predstavljajo novo kampanjo Raziskujte z nami, ki so jo pripravili v sodelovanju s turističnimi vodniki in ponudniki. Ta obiskovalce vabi na zanimiva doživetja in dejavnosti na Pivškem. Namen akcije je vsem, ki jih to zanima, še podrobneje predstaviti vse, kar ima Pivka z okolico za ponuditi na turističnem področju.

"Želimo jim ponuditi možnost, da se odpravijo na pohod ali kolesarjenje z izkušenim lokalnim vodnikom in da se imajo res lahko lepo," so v Zavodu za turizem Pivka zapisali na svoji spletni strani.

Med naravnimi znamenitostmi so najzanimivejša Pivška presihajoča jezera. Foto: Pivška jezera
Med naravnimi znamenitostmi so najzanimivejša Pivška presihajoča jezera. Foto: Pivška jezera

S tem namenom so izdelali plakate s QR-kodo Raziskujte z nami, ki turiste oziroma njihov mobilni telefon poveže s podstranjo spletne strani www.visitpivka.si z naslovom Raziskujte z nami ali z njeno angleško različico Explore with us.

Digitalna različica kampanje je fleksibilna in se bo prilagajala glede na dogajanje in razvoj regije, so še zapisali. "Vsak dan v tednu imajo gostje priložnost početi kaj zanimivega, lahko raziskujejo, hodijo, kolesarijo. Izbirajo lahko med pestrim naborom doživetij, od vodenih ogledov v tujih jezikih v Parku vojaške zgodovine in Centru o velikih zvereh Dina Pivka do nočnega pohoda ob polni luni, učenja preživetja v naravi, spoznavanja življenja na kmetiji, lahko se sprehodijo z vodnikom mimo Pivških križev in druge kulturne dediščine, spoznavajo skrivnostna Pivška jezera, se seznanijo z delom čebelarja in še in še," so zapisali v zavodu.

V Zavodu za turizem Pivka pripravljajo sezname za okvirno dva tedna vnaprej. Kampanjo so začeli 13. junija in bo na voljo celotno poletje, vse do 25. septembra, ko jo bodo sklenili z dogodkom Okusi Pivških jezer.