Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Lepemu dnevu so piko na i dodale tudi zgledno urejene smučarske proge. Dobra novica je tudi načrtovana postavitev nove krožne kabinske žičnice Zadnji Vogel. Pogodba za slabih sedem milijonov evrov vredno naložbo je podpisana; nova naprava pa naj bi prve smučarje prepeljala konec leta 2023.

Zadnje sneženje je omogočilo tudi smuko na Voglu. Začetek sezone, pravijo, je obetaven. "Obisk je za zdaj zadovoljiv, med tednom malce manj, ob koncu tedna več, počasi odpiramo nove proge, tako da mislim, da bi morali do praznikov pognati vse naprave," je povedal vodja smučišča Matic Udir.

Najbolj jih veseli, da so sploh lahko odprti, saj so v zadnjih dveh sezonah zaradi epidemije, kljub obilici snega, naprave morale mirovati. Zadovoljni pa so tudi smučarji, nekaj sto jih je uživalo danes.

Novosti na samem smučišču letos ni. "Za prihodnje leto načrtujemo zamenjavo obstoječe žičnice Kratki plaz za novo vlečnico, glavna novost je pa ta, da je že podpisana pogodba za nakup nove, sodobne krožne kabinske žičnice, ki bo nadomestila več desetletij staro dvosedežnico," je povedala Aleksandra Fiorelli iz Žičnic Vogel.

Na eno najbolj atraktivnih in priljubljenih prog bo nova naprava na uro prepeljala 1500 smučarjev. Naložba je vredna slabih sedem milijonov evrov, obratovati pa naj bi začela konec leta 2023.

Sončen smučarski dan na Voglu