Ena izmed osupljivih fotografij slovenskega vodnega bogastva. Foto: National Geographic/Juan Trujillo Andrades
Ena izmed osupljivih fotografij slovenskega vodnega bogastva. Foto: National Geographic/Juan Trujillo Andrades

"Slovenija je dežela, ki jo je oblikovala voda, z več kot 60 rekami in rečicami, 300 umetnimi in naravnimi jezeri ter 7.500 izviri sladke vode – in iz vsakega od njih teče voda, polna mineralov in hranil," se začne predstavitev Slovenije kot dežele voda na spletni strani National Geographica. Promocijski prispevek krasijo še fotografije slovenske vodne idile, promocijski video in navedbe o zdravilnih učinkih slovenske soli, blata, vode ...

"Od gorskih jezer do kristalno čistih rek in skrivnih slapov, Slovenija je dežela, ki jo je oblikovala voda. Naše vode dobrega počutja so bogate z minerali in hranili, dobre za kopanje in pitje," med drugim piše v promocijski objavi National geographica na družbenem omrežju Instagram.

V štiriminutnem videu je v ospredju plavalka in dobitnica olimpijske medalje Sara Isaković, sodelujejo pa še morski biolog Borut Mavrič, strokovnjakinja s področja zdravstva in velnesa Tanja Rauter Pungartnik in direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč Iztok Altbauer. Sočasno so izdelali tudi krajši, minuto dolg oglas, ki ga bodo predvajali na TV-kanalih National Geographica v Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji in Italiji, pa tudi na družbenih omrežjih.

Ekipa National Geographica je Slovenijo obiskala julija letos ter poleg videopogovorov in posnetkov izdelala tudi serijo fotografij slovenskih vodnih bogastev - od rek, morij, pitne vode, termalnih in mineralnih voda Slovenije. Snemanje je potekalo v Moravskih Toplicah, v Rogaški Slatini, v Strunjanu, v Sečoveljskih solinah in v Ljubljani.

Maja Pak, prvi človek slovenske turistične organizacije, je pojasnila, da s kampanjo nagovarjajo "zahtevnejše goste, ki iščejo edinstvena doživetja". Poleg tega želijo "okrepiti zavedanje o Sloveniji kot zeleni, trajnostni destinaciji, v kateri obiskovalec doživi izjemne naravne lepote, med drugimi tudi neokrnjeno vodno bogastvo in vode z zdravilnimi učinki".