Kanin še naprej vabi na smučanje. (Fotografija je simbolična.) Foto: Mariša Bizjak
Kanin še naprej vabi na smučanje. (Fotografija je simbolična.) Foto: Mariša Bizjak

"Smučišče Kanin bo obratovalo, dokler bodo razmere to dopuščale," so sporočili na spletni strani smučišča. Trenutno je na najvišjem slovenskem visokogorskem smučišču skoraj štiri metre snega.

Tako kot za vsa smučišča v Sloveniji je bila sezona tudi za Kanin katastrofalna, je za Radio Slovenija ocenila direktorica Sončnega Kanina Manuela Božič Badalič. V običajni zimi so po navadi našteli dobrih 30.000 smučarjev, letos pa so imeli vsega skupaj 10.000 obiskovalcev, imeli so nekaj čez 30 obratovalnih dni. "Zdaj obratujemo podaljšane konce tedna. Od 20. junija naprej pa računamo na vsakodnevno obratovanje. Upamo, da bo poletna sezona relativno normalna in da bomo potem potegnili bilanco oktobra, da ne bo taka katastrofa, kar se obiska tiče," je za Radio Slovenija povedala Božič Badalič.

V Združenju žičničarjev Slovenije, ki mu predseduje Božič Badalič, pričakujejo tudi državno pomoč, je za Radio Slovenija poročala Mariša Bizjak. "Pogovarjali smo se z ministrstvom za infrastrukturo, saj nam je izpadla glavna sezona, tam smo prišli do nekih številk, koliko nam bo država namenila v PKP 9, pa zdaj še nimamo točne informacije," je povedala Božič Badalič.

100-odstotna lastnica Kanina, bovška občina, se sicer pripravlja na prenovo smučišča, zato so javni zavod ta mesec po dolgih pripravah preoblikovali v družbo z omejeno odgovornostjo, prednosti pojasnjuje župan Valter Mlekuž. "So mogoče prijave na razpise, mogoče nagrajevanje delavcev po uspešnosti, vemo, kako je z javnim zavodom, ko si omejen. Je bilo težko tudi delavce dobiti." S čimer bodo lažje zagotovili kakovosten kader, je še prepričan Mlekuž.

Smučarski navdušenci uživali na Kaninu
Sorodna novica Zadnji smučarji na Krvavcu navdušeni: "Kot da je januar, ne pa konec maja"