Tri lesene čolne in 15 supov posodijo na desnem bregu Krke. Foto: Televizija Slovenija
Tri lesene čolne in 15 supov posodijo na desnem bregu Krke. Foto: Televizija Slovenija

Mesto ob Krki, sredi dneva utrip na reki in ob njej. Vožnja z lesenim čolnom in plovba po zeleni lepotici s supom ... Z vesli po Krki – tako se imenuje projekt za vse generacije, za domačine in za turiste.

"Da pridejo ljudje in spoznajo mesto iz drugačne perspektive, torej s plovila. Spustijo se lahko po Krki in vidijo krasen breg, se ustavijo v gostinskih lokalnih, ki so razporejeni lepo ob reki," pravi vodja projekta Jernej Rojc.

Tri lesene čolne in 15 supov posodijo na desnem bregu Krke pod športnim parkom Portoval. Tu je zdaj urejena tudi mestna plaža: "Zdaj smo priča temu čudovitemu prostoru, ki že dobiva svojo podobo, in se močno veselimo tistih, ki bodo sem prišli in začeli uporabljati plovila," pravi direktor Zavoda Novo mesto Aleš Makovac.

Na novomeško rečno obrežje lahko pridejo popotniki s posebnim nahrbtnikom. V njem je škatla z namigi, kaj si velja ogledati v mestu ob Krki.

"Želeli smo razviti produkt, da si ljudje čas razporejajo sami. Notri jim damo možnosti, kjer imajo naravo, dobro hrano in znamenitosti, kje bodo preživeli glavnino svojega časa, si bodo pa razporedili sami," pojasni vodja blagovne znamke Trip in the Bag Jan Tomažič.

Mestna plaža bo morda v prihodnosti dobila tudi urejeno kopališče. Za zdaj pa se lahko v Novem mestu na njej sončimo ali senčimo in si v toplem dnevu privoščimo osvežilni SUPer Krka koktejl. Vse, povezano z imenom reke, je pač novomeška promocija.

Konec tedna bo v Novem mestu zaživela mestna plaža