Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

V državni agenciji za turizem Switzerland Tourism so prepričani, da bodo ljubitelje zimskih športov v dvajsetih in zgodnjih tridesetih letih pripeljali s ciljno usmerjenimi ponudbami, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. "Poudarek je na potovanjih z vlakom iz različnih evropskih mest," so pojasnili in takšno obliko potovanj označili za "najbolj trajnosten način prevoza do smučišč".

Letošnjo poletno sezono se je švicarski turizem zaradi odprav omejitev zaradi covida-19 začel pobirati. Število hotelskih prenočitev od letošnjega januarja do oktobra je bilo sicer še vedno za šest odstotkov nižje v primerjavi s predpandemičnim obdobjem.

Večja pa so pričakovanja za prihajajočo zimsko sezono, ko naj bi po pričakovanjih državne turistične agencije število prenočitev preseglo predcovidno sezono 2018–2019 za odstotek.

Pri tem računajo na vrnitev tujih turistov na smučišča, a hkrati priznavajo, da smučarsko sezono odpirajo v znamenju "velikih izzivov".

Med te spadajo visoki stroški energije, inflacija, skrbi zaradi recesije in strah pred posledicami podnebnih sprememb, ki bodo vplivale na skrajšanje zimske sezone v gorah.